Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Για κοιταμε στα μάτια....


(ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ cosmos.gr)

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσο χρόνο περνάνε οι άνδρες κοιτάζοντας τις γυναίκες; 43 λεπτά την ημέρα, υποστηρίζει μία νέα έρευνα από τα Kodak Lens Vision Centers της Βρετανίας. Οι άνδρες κοιτάζουν κατά μέσο όρο μέχρι 10 διαφορετικές γυναίκες σε καθημερινή βάση, αναφέρει η μελέτη.


Αν κάνουμε έναν πρόχειρο υπολογισμό,θα διαπιστώσουμε ότι μιλάμε για 259 ώρες ή για 11 ημέρες το χρόνο. Αυτό φτάνει συνολικά τους 11 μήνες και 11 ημέρες στο διάστημα μεταξύ των ηλικιών 18 και 50.
Αντίθετα οι γυναίκες περνούν μόνο 20 λεπτά κάθε μέρα κοιτάζοντας κατά μέσο όρο 6 διαφορετικούς άνδρες και επομένως φτάνουν τους 6 μήνες συνολικά κατά την ίδια χρονική περίοδο, δηλαδή από 18 έως 50 ετών.

"Ένας χρόνος είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για να τον περνάει κανείς απλά''χαζεύοντας''το αντίθετο φύλο'', δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Mark Ireland.

H ερευνα έγινε σε 3.000 Βρετανούς και διαπιστώθηκε ότι ενώ οι περισσότεροι δήλωσαν ότι αισθάνονται κολακευμένοι όταν τους κοιτούν, δε δείχνουν όλοι να το απολαμβάνουν όταν αυτό γίνεται με επίμονο τρόπο. Ειδικότερα το 16% των γυναικών δήλωσαν ότι αισθάνονταν άβολα όταν τις κοιτούσαν, ενώ το 20% ανέφεραν ότι ένιωθαν αμηχανία.

Σε ποιες περιπτώσεις, όμως, φαίνεται οι άνδρες να επιδίδονται περισσότερο στο συγκεκριμένο σπορ; Σύμφωνα με τη μελέτη τα σούπερ μάρκετ αναδεικνύονται στον νούμερο ένα χώρο για ''παιχνίδι με τα μάτια'' και ακολουθούν τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα.

Σχεδόν το 50% των ανδρών που ερωτήθηκαν παραδέχτηκαν ότι το πρώτο πράγμα που κοιτάζουν σε μια γυναίκα είναι το σώμα της, ενώ το ίδιο ποσοστό των γυναικών δήλωσαν ότι το πρώτο πράγμα που τραβάει το βλέμμα τους είναι τα μάτια ενός άνδρα.

Αν και περίπου ένας στους τρεις από τους συμμετέχοντες στην έρευνα ομολόγησαν ότι έχουν τσακωθεί με το σύντροφό τους γιατί κοιτούσαν κάποιον εκπρόσωπο του αντίθετου του φύλου, φαίνεται ότι το ''μάτι'' μπορεί να έχει και θετικά αποτελέσματα. Το 35% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι τους έχει τύχει να κάνουν σχέση με κάποιον που ξεκίνησαν να φλερτάρουν με τα μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου