Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Michael Jackson (η νεκροψία)


Ανατριχιαστικά είναι τα αποτελέσματα της πρώτης νεκροψίας του Μάικλ Τζάκσον όπως τα έφερε στο φως η εφημερίδα "Sun". Τις τελευταίες μέρες της ζωή του, ο "βασιλιά της Ποπ" βρισκόταν σε άθλια κατάσταση. Είχε μείνει σκελετός, δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα και στο στομάχι του την ώρα που πέθανε υπήρχαν μόνο χάπια.

Οι γοφοί, τα οπίσθια και τα μπράτσα του ήταν κατατρυπημένα, οι φλέβες του ήταν όλες σπασμένες, προφανώς από τις ενέσεις αναλγητικών και παυσίπονων που έκανε τρεις φορές την ημέρα εδώ και χρόνια, ενώ οι περισσότερες από 13 πλαστικές επεμβάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί για να αλλάξει την εμφάνιση του, είχαν αφήσει το σώμα του παραμορφωμένο.

Ο ύψους 1,77, πρώην αθλητικός Μάιλ Τζάκσον είχε φτάσει μόλις 51 κιλά, καθώς έπασχε από νευρική ανορεξία και με δυσκολία έτρωγε ένα μικρό γεύμα την ημέρα. Ο ιατροδικαστής βρήκε το στομάχι του άδειο από τροφή, αλλά γεμάτο με χάπια που είχε πάρει πριν ο γιατρός του, του κάνει τη μοιραία ένεση που προκάλεσε την ανακοπή καρδιάς.

Τα ευρήματα έχουν σταλθεί για τοξικολογική εξέταση, τα αποτελέσματα της οποίας πρόκειται να ρίξουν φως στο μυστήριο που πλανάται γύρω από το θάνατο του.

Ο τραγουδιστής είχε χάσει όλα του τα μαλλιά, ενώ το κρανίο του κάλυπτε ένα λεπτό χνούδι και φορούσε περούκα όταν πέθανε. Η περιοχή πάνω από το αριστερό του αυτί ήταν εντελώς φαλακρή και έφερε ένα άσχημο σημάδι ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος που είχε το 1984, όταν τα μαλλιά του πήραν φωτιά στην διάρκεια ενός διαφημιστικού που έκανε για την "Pepsi Cola".

Επιπλέον, αρκετά από τα πλευρά του βρέθηκαν σπασμένα, ως αποτέλεσμα της φρενήρους προσπάθειας ανάνηψης που έκαναν οι γιατροί, ενώ πάνω και γύρω από την καρδιά του υπήρχαν τέσσερα τρυπήματα από τις ενέσεις αδρεναλίνης που του έκαναν κατευθείαν πάνω στο όργανο για να τον επαναφέρουν στη ζωή. Τρεις από αυτές τις ενέσεις είχαν διαπεράσει το τοίχωμα της καρδιάς, προκαλώντας βλάβες, ενώ η τέταρτη δεν βρήκε στόχο και χτύπησε ένα από τα πλευρά του 50χρονου τραγουδιστή.

Η αυτοψία βρήκε επίσης ανεξήγητες μελανιές στα γόνατα και τις κνήμες του Τζάκσον, καθώς και εκδορές στην πλάτη που μάλλον προήλθαν από πτώση.

Το πρόσωπο του άλλοτε όμορφου τραγουδιστή ήταν σημαδεμένο από ένα πλήθος χειρουργικών ουλών από αισθητικές επεμβάσεις, ενώ η ράχη της μύτης του είχε εξαφανιστεί και η δεξιά πλευρά της είχε καταρρεύσει.

Καθώς οι έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου του Τζάκσον στρέφονται στους χειρισμούς του προσωπικού του γιατρού, καρδιολόγου Κόρναρντ Μούρεϊ (Conrad Murray), ένας άνθρωπος του περιβάλλοντος του Τζάκσον δήλωσε στη "Sun":

"Η οικογένεια του και οι θαυμαστές του θα τρομοκρατηθούν όταν καταλάβουν σε πόσο άσχημη κατάσταση βρισκόταν το τελευταίο διάστημα. Είχε μείνει πετσί και κόκκαλο, τα μαλλιά του είχαν πέσει και το σώμα του ήταν καταπονημένο από τραυματισμούς και επεμβάσεις. Γιατροί και παρατρεχάμενοι τον παρατηρούσαν να καταρρέει χωρίς να κάνουν τίποτα. Κάποιος πρέπει να πληρώσει για όλα αυτά".

Μέχρι στιγμής, ο Μούρεϊ θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος για τον θάνατο του τραγουδιστή, καθώς υποτίθεται ότι προσπάθησε να τον επαναφέρει στη ζωή κάνοντας του μια ένεση με απαγορευμένη ουσία, η οποία αποδείχτηκε μοιραία, ενώ στις προσπάθειες ανάνηψης που του έκανε δεν εφάρμοσε τη σωστή μέθοδο. Αντί να ξαπλώσει τον λιπόθυμο Τζάκσον σε μια σκληρή επιφάνεια, όπως θα έπρεπε, του έκανε τις απαραίτητες μαλάξεις επάνω στο κρεβάτι.

Οι ιατροδικαστές έχουν απορήσει με τους λάθος χειρισμούς ενός τόσο έμπειρου καρδιολόγου, οι οποίοι κόστισαν πολύτιμο χρόνο για τη ζωή του τραγουδιστή. Παράλληλα, η οικογένεια Τζάκσον είναι πολύ επιφυλακτική για τις συνθήκες που προκάλεσαν το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον, γι' αυτό και ζήτησε δεύτερη νεκροψία, η οποία διεξήχθη το Σάββατο σε μυστικό μέρος.

Ο Μούρεϊ είχε προσληφθεί ως γιατρός του Τζάκσον πριν από 11 μέρες, από την εταιρεία AEG Live που είχε οργανώσει και ασφαλίσει τις συναυλίες του στο στάδιο O2 Arena του Λονδίνου, οι οποίες θα ξεκινούσαν σε ένα μήνα.

Καθώς λέγεται, η οικογένεια Τζάκσον έχει σκοπό να μηνύσει τον Μούρεϊ, ενώ αμέσως μετά το θάνατο του τραγουδιστή ο γιατρός είχε εξαφανιστεί. Παρουσιάστηκε όμως στην αστυνομία αργά το βράδυ της ίδια μέρας όπου και ανακρίθηκε για τρεις ώρες το Σάββατο.

"Ο τραγουδιστής είχε ακόμα έναν αδύναμο σφυγμό όταν βρέθηκε στο κρεβάτι στο σπίτι του στο Λος Άντζελες από τον προσωπικό του γιατρό, Κόνραντ Μιούρεϊ", διαβεβαίωσε στο Associated Press o δικηγόρος του γιατρού, Έντουαρντ Σερνόφ (Edward Chernoff).

"Δεν ανέπνεε, αλλά ήταν ακόμη ζεστός και προσπάθησε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Στην συνέχεια τον συνόδευσε στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λος Άντζελες. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε μία ώρα αργότερα, στις 2.26 μ.μ. της Πέμπτης, 25 Ιουνίου".

Ο δικηγόρος διέψευσε τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονταν ότι ο πελάτης του χορήγησε ένεση με ισχυρό φάρμακο που προκάλεσε τον θάνατο του τραγουδιστή: "Όλα τα φάρμακα έπαιρνε ο Τζάκσον για να ανακουφίζεται από τον πόνο ήταν με συνταγή. Ο Μούρεϊ ποτέ δεν του έδωσε κάποια απαγορευμένη ουσία".

Άλλωστε η νεκροψία έγινε με πρωτοβουλία του ίδιου του γιατρού τονίζει ο δικηγόρος: "Ο ίδιος την πρότεινε στην οικογένεια του όσο βρίσκονταν στο νοσοκομείο. Δεν κατάλαβε γιατί ο Μάικλ Τζάκσον είχε πεθάνει".

2 σχόλια:

  1. Μεγάλη ιστορία.... Τελικά ούτε νεκροί κάποιοι άνθρωποι δεν ησυχάζουν!

    Τα φιλιά μου Johnny...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΗΣΥΧΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή